3 oktober

Åter till den vanliga ordningen. Hör ljud från köket. Ligger kvar i sängen när hustrun stänger ytterdörren. Sätter fötterna i golvet. Idag fyller storkusinen år. Har ett drygt tjugotal kusiner varav alla andra är yngre. Han startat en födelsedagsinsamling för WWF på Facebook. Ett nytt och populärt sätt att främja något behjärtansvärt ändamål. Får bli ett bidrag där och någon symbolisk present per brev. När något lämpligt hittas. Grattar via sms och fb.

Fortfarande blåsigt. Däremot har vinden vridit sig en aning. Ostsydost. Badande dam på väg till morgondoppet. Burr. Iförd rosa badrock och ljusblå Foppatofflor. Eller Crockers som det heter i andra länder. Vårt namn på dessa fotbeklädnader beror på att den stora ishockeystjärnan var inblandad i den svenska lanseringen. Möter det gamla paret som kommer gående hand i hand. Växlar några ord.

Halvdisigt. Tjockt molntäcke. Höstens färgpalett dominerar naturen. Gult, rött och orange. Allt i olika nyanser. Löv virvlar runt på marken och lägger sig i stora högar. Vindbrus på hög volym när byarna överfaller träden. Blir som ett musikaliskt crescendo när det blåser som värst. Svarta rönnbär i klasar på de i övrigt nakna träden. Glest med motionärer som vanligt en söndagsmorgon. Har kanske anammat den kristna idén om att söndagen ska vara en vilodag.

Har sällskap med tre yngre vältränade kvinnor på utegymmet. De genomför avancerade övningar samtidigt som samtalar oavbrutet. Peppar varandra. Gör high-five när någon presterar utöver det vanliga. Knattar börjar samlas på fotbollsplanen. Korsar den trafikerade vägen som har stora urgröpningar skapade av trafiken. Kommer troligtvis att asfalteras på nytt inom kort.

Buss. Tunnelbana. Djurgårdsfärjan. Cirkus. Ska se GES. Present till svägerskan för ett halvår sedan. Suveräna platser. Tre meter från scenen. Har tidigare ansett att nostalgimusik kommer från sextio- och sjuttiotalet. Nu kan nittiotalets räknas in i den kategorin. Bara gamla godbitar. I ungdomen var jag övertygad om att popstjärnors glans skulle falna när de passerade trettioårsåldern. Nu kan man konstatera att de flesta bara blir populärare med åren. Pensionärerna i samma åldersspann sitter ju inte bara hemma vid köksbordet längre. Imponeras av Glenmark som stapplar omkring på scenen trots en ryggmärgsoperation. Har dock uppenbarligen inte påverkat rösten. Lysande.

Börjar se andra halvlek i Hammarbys match mot Norrköping i bussen på väg hem. Ligger under med två mål. Reducerar. Släpper in ytterligare ett. Stänger av. Motvind och regn. Te och en macka. Soffan. Sängen.